Wijnglazen zonder wijn

Wijnglazen-zonder-wijn

Vandaag haatte hij wijnglazen zonder wijn. Morgen zou het weer iets volstrekt anders willekeurigs zijn, maar vandaag, op dit moment, waren het wijnglazen zonder wijn. Wijnglazen zonder wijn, maar met water, appelsap of jus d’ orange.

Mensen die in hun eigen pretentieuze mensenhol van alles behalve wijn uit de glazen dronken, dat gedoogde hij nog. Maar wanneer die mensen, of horecagelegenheden, hun gasten verplichten om uit een wijnglas, bijvoorbeeld sinaasappelsap, met of zonder stukjes te drinken, dan was bij hem de maat vol. De glasblazer had de glazen immers bedoeld voor een Merlot uit 2014 of een Cabernet uit 2009.

Die arme glasblazer die in ’97 juist de overstap van longdrink- naar wijnglazen had gemaakt. Dit omdat wijnglazen statiger zijn dan die ordinaire longdrinkglazen. In zijn hoofd was deze glasblazer in het bijzonder net vorige week over gestapt op jampotjes, omdat hij ook wel door had dat het statige van wijnglazen er inmiddels wel af was.

Hij keek naar de vloeibare versnapering in zijn hand. Een smoothie van ‘zomer fruit’ met melk, yoghurt en vanille ijs gepresenteerd in een jampot met een hengsel en een deksel met een rietje. In zijn geestesoog was de oude glasblazer, met zijn sikje en zijn vieze schort in huilen uitgebarsten. “Fuck it”, zei hij tegen zichzelf, “het lijkt wel mooi”.

Comments

comments

Published by

Marthijs Veldthuis

Marthijs houdt van M&M's, La Chouffe en zijn vriendin. De rest kan vrezen voor hun leven.